Ambasada Kine u BIH donirala dijalizni aparat JZU Kantonalnoj bolnici Goražde

Ambasador Narodne Republike Kine u BIH  Ji Ping sastao se  u Goraždu sa premijerkom Aidom Obucom i clanovima Vlade BPK Goražde nakon cega su zajendo obišli Kantonu bolnicu u kojoj uskoro pocinje gradnja Dijaliznog centra. U ove svrhe Ambasada Kine u BIH donirala je I dijalizni aparat u vrijednosti od 30 000 maraka kao izraz prijateljstva kineskog naroda ovom podrucju.

“Drago mi je što imam priliku da prvi put dodjem u BPK Goražde, ovo je prva posjeta, a oduševljen sam gostoprimstvom premiejrke kantona. Kineska ambasada je donirala jedan hemodijalizni aparat Kantonalnoj bolnici i to je u znak prijateljstva kineskog naroda”, kazao je ambasador Ji Ping.

Donacija Kantonalnoj bolnici vrlo je znacajna u trenutku kada se unutar bolnice relaizira projekat uspostave Dijaliznog centra na koji se ceka vec izvjesno vrijeme.

“Želim se zahvaliti Amabasdi KIne u BIH koja se odazvala našem pozivu da budu dio zajednicke pozitivne price, a to je izgradnja Hemodijaliznog centra u Kanotonalnoj bolnici Goražde. Ambasada Kine je donirala novi dijalizni aparat kantonalnoj bolnici koji je danas urucen  kantonalnoj bolnici. Ovo je prva, ali ne I jeidna donacija jer cemo u narednom periodu imati slicnih donacija iz razloga što su mnogi prepoznali važnost ovog projekta”, kazala je Aida Obuca, premijerka BPK Goražde.

Kantonalna bolnica je krajem prošle sedmice objavila tender za rekonstrukciju, izgradnju i adaptaciju hemodijaliznog centra unutar bolnice.

“Procedure su u toku, vi znate da smo planski i sistematski radili, kako zakon nalaže I  nadam se da ce  prijava biti dovoljni i da ?e taj postupak biti okoncan bez  žalbi, da krenemo raditi”, kaže Obuca.

 

IZVOR: RTV BPK

You must be logged in to post a comment Login