GRAD GORAŽDE DONIRAO SAVREMENI HIRURŠKI VAKUM ASPIRATOR ZA POTREBE KANTONALNE BOLNICE

Delegacija Grada Goražde na celu sa gradonacelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovicem posjetila je danas Kantonalnu bolnicu Goražde. Tom prilikom susrelili su se sa direktorom bolnice dr. Muedinom Silajdžicem, a na sastanku je razgovarano o radu Kantonalne bolnice Goražde, ali i o potrebama i problemima sa kojima se ova ustanova susrece u svakodnevnom radu. U razgovoru sa direktorom naglašena je spremnost Gradske uprave da pomogne rad ove ustanove, tako je prilikom današnjeg posjete izvršena primopredaja veoma vrijedne donacije. Rijec je o najsavremenijem hirurškom vakum aspiratoru za potrebe bolnice.

Prilikom današnje primopredaje pomenutog aparata gradona?elnik dr.sci. Muhamed Ramovic obecao je i dalju pomoc Gradske uprave u radu Kantonalne bolnice, te dodao – ”Ovih dana obezbijedili smo sredstva za tri donacije, prije svega Kantonalnoj bolnici za ovaj veoma važan uredjaj. Od strane menadžementa je iskazana potreba za ovim uredjajem i mi smo obezbijedili sredstva za njegovu nabavku i drago mi je da smo sa ovom donacijom na neki nacin olakašali rad na hirurgiji i naša saradnja ce se nastaviti i u narednom periodu. Takodjer, od Doma zdravlja iz Ustikoline imamo zahtjev gdje cemo ovih dana intervenisati i evo odobrili smo sredstva za krecenje odredjenih odjeljenja u JU Dom zdravlja dr. Isak Samokovlija, tako da dajemo doprinos kako bi popravili rad i usluge naših zdravstvenih ustanova. Drago mi je što smo u prilici da ovih dana objelodanimo novi projekat izgradnje zgrade hitne pomoci i dijaliznog centra u sklopu koje cemo imati zajednicke prostorije Kantonalne bolnice i Doma zdravlja.

U Kantonalnoj bolnici isticu kako je rijec o vrijednoj donaciji o cemu je u izjavi za medije govorio direktor Kantonalne bolnice dr. Muedin Silajdžic – ”Radi se o hirurškom vakum aspiratoru koji je bio neophodan za rad naše operacione sale. Vrijednost ovog aspiratora je 4.000,00 KM. Ovim putem želim se zahvaliti Gradskoj upravi i gradonacelniku Muhamedu Ramovicu na pomenutoj donaciji. Ovaj aspirator nama mnogo znaci, jer postojeci je iz 1992. godine koji je poprilicno star i nije se mogao više servisirati, a ima veliku ulogu u operacionoj sali. Buduci da se Kantonalna bolnica nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji iskoristio bih priliku da ujedno pozovem goraždanske privrednike i ostale institucije da ukoliko su u mogucnosti da pomognu u nabavci opreme jer svaka pomoc nam je dobro došla, jer mi iz svojih sredstava nismo u mogucnosti kupovati opremu.”

 

Izvor: Grad Goražde

 

You must be logged in to post a comment Login