Potpisan ugovor o pruzanju usluga CT dijagnostike

U sjedistu Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Gorazde 12.10.2017.godine upriliceno je svecano potpisivanje Ugovora o pruzanju usluga CT dijagnostike. Navedeni ugovor su potpisali direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Gorazde Damir Deljo te direktor Poliklinike ÔÇ×Eurofarm-CentarÔÇť Sukrija Huseinovic.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Gora┼żde Sabira Beslija, zamjenik direktora Zavoda Emir Prses te strucni saradnik za zdravstvenu za┼ítitu i javno zdravstvo Alen Pasovic.

Ugovor je potpisan s ciljem poboljšanja i unaprijedjenja zdravstva te efikasnije i kvalitetnije zdravstvene zaštite.

Usluge iz ovog Ugovora ce se pru┼żati u prostorijama Eurofarm podru┼żnice u Gorazdu.

ÔÇťNa osnovu ovog Ugovora, osiguranicima Zavoda omogucava se pruzanje CT usluga na podrucju na┼íeg Kantona, ┼íto prvenstveno za na┼íe osiguranike znaci da ce vrijeme cekanja na CT dijagnosticke pretrage biti skraceno, s obzirom da je Ugovorom predvidjen rok od 48 sati za izvrsenje kompletne CT usluge. To podrazumijeva snimanje i ocitanje nalaza koji su se do sada obavljali u drugom kantonu, te samim tim, nece se izlagati dodatnim finansijskim troskovima. Procedura za dobivanje odobrenja nadle┼żne Ljekarske komisije ostaje ista kao i do sadaÔÇŁ-kazao je direktor  Zavoda zdravstvenog osiguranja Damir Deljo.

Ugovor za pruzanje navedenih CT usluga je potpisan na godinu dana, te su osigurana sredstva u iznosu cca 160 000 KM. Za navedene usluge prethodnih godina izdvajano je prema Klinickom centru cca 200 000 KM, sto za Zavod znaci odredjenu ustedu na godišnjem nivou.

Kako je istaknuto, menadzment Zavoda konstantno radi na pronala┼żenju novih rjesenja i usteda koje ce ici u korist Zavoda i osiguranih lica na podrucju BPK Gorazde. S tim u vezi, planirano je uvodjenje novih laboratorijskih i oftalmoloskih usluga koje do sada nisu bile dostupne na podrucju na┼íeg Kantona.

 

Izvor: Slu┼żba za odnose s javno┼ícu, www.bpkg.gov.ba

You must be logged in to post a comment Login