Potpisan ugovor o pruzanju usluga CT dijagnostike

U sjedistu Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Gorazde 12.10.2017.godine upriliceno je svecano potpisivanje Ugovora o pruzanju usluga CT dijagnostike. Navedeni ugovor su potpisali direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Gorazde Damir Deljo te direktor Poliklinike „Eurofarm-Centar“ Sukrija Huseinovic.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK GoraĆŸde Sabira Beslija, zamjenik direktora Zavoda Emir Prses te strucni saradnik za zdravstvenu zaĆĄtitu i javno zdravstvo Alen Pasovic.

Ugovor je potpisan s ciljem poboljĆĄanja i unaprijedjenja zdravstva te efikasnije i kvalitetnije zdravstvene zaĆĄtite.

Usluge iz ovog Ugovora ce se pruĆŸati u prostorijama Eurofarm podruĆŸnice u Gorazdu.

“Na osnovu ovog Ugovora, osiguranicima Zavoda omogucava se pruzanje CT usluga na podrucju naĆĄeg Kantona, ĆĄto prvenstveno za naĆĄe osiguranike znaci da ce vrijeme cekanja na CT dijagnosticke pretrage biti skraceno, s obzirom da je Ugovorom predvidjen rok od 48 sati za izvrsenje kompletne CT usluge. To podrazumijeva snimanje i ocitanje nalaza koji su se do sada obavljali u drugom kantonu, te samim tim, nece se izlagati dodatnim finansijskim troskovima. Procedura za dobivanje odobrenja nadleĆŸne Ljekarske komisije ostaje ista kao i do sada”-kazao je direktor  Zavoda zdravstvenog osiguranja Damir Deljo.

Ugovor za pruzanje navedenih CT usluga je potpisan na godinu dana, te su osigurana sredstva u iznosu cca 160 000 KM. Za navedene usluge prethodnih godina izdvajano je prema Klinickom centru cca 200 000 KM, sto za Zavod znaci odredjenu ustedu na godiĆĄnjem nivou.

Kako je istaknuto, menadzment Zavoda konstantno radi na pronalaĆŸenju novih rjesenja i usteda koje ce ici u korist Zavoda i osiguranih lica na podrucju BPK Gorazde. S tim u vezi, planirano je uvodjenje novih laboratorijskih i oftalmoloskih usluga koje do sada nisu bile dostupne na podrucju naĆĄeg Kantona.

 

Izvor: SluĆŸba za odnose s javnoĆĄcu, www.bpkg.gov.ba

You must be logged in to post a comment Login